Dags för SkridskoKul

ByggConstruct och IK Sirius Bandy fortsätter med det mycket uppskattade projektet SkridskoKul. Projektet erbjuder skolor i Uppsala en friluftsdag på is vid Studenternas A-plan. Skolklasser och fritidsavdelningar bjuds in till gratis skridskoskola med instruktörer för Sirius A-lag i bandy. De som inte har skridskor och hjälm får låna!

– Alla barn borde få lära sig att simma, cykla och åka skridskor. Men med de milda vintrarna och minskade resurser till att håll isar vid skolor och idrottsplatser har vi valt att vara aktiva i två häftiga vinterprojekt; Skridskokul och Bandykul, inleder Pär Karlsson, Vd på ByggConstruct.
– Genom Bandykul bussas ca 500 skolbarn varje vecka från ytterområdena ner till Studenternas för löpande bandyskola. Via SkridskoKul erbjuds ca 1500 barn i åldrarna 6-10 år under vecka 4 till 7 på just skridskokul. För många är det första gången man kommer i kontakt med skridskoåkning. Barnen och lärarna har jättekul. Det värmer riktigt i hjärtat, avslutar Pär.

Till i år har SkridskoKul växt och omfattar 20 aktivitetsdagar och beräknas kunna ge 1500 barn och pedagoger en friluftsdag med roliga tips och trick på isen! Bl.a. deltar elever från Vänge, Östra Stenhagen, Bergaskolan, Pilskolan, Nåntuna och Gamla Uppsala.
Det finns fortfarande plats för några skolor till!
En av alla instruktörer från Sirius A-lag är den finske landslagsspelaren Teemu Määttä!

För mer information kontakta

Carl Jonsson
Kommunikationsansvarig ByggConstruct AB
Tfn: 018-18 68 90