Pär Karlsson utsedd till Årets Företagare i Uppsala 2020

Pär Karlsson, Årets Företagare 2020!

ByggConstructs vd Pär Karlsson tar emot priset som Årets företagare av Monica Hedberg, ordförande i Företagarna Uppsala, vid en coronaanpassad cermoni den 4 juni 2020.


ByggConstructs vd, Pär Karlsson, har blivit utsedd till Årets Företagare i Uppsala 2020. Priset är Företagarna Uppsalas allra finaste utmärkelse. Han får det bland annat för sitt ”ledarskap som tydligt sätter medarbetarna i fokus” och ”att företaget satsat på innovativa tekniker för en hållbar framtid”.

– Det är fantastiskt roligt att bli uppmärksammad på det här sättet, kommenterar Pär Karlsson. Men utmärkelsen är framförallt resultatet av ett teamwork, att man arbetar tillsammans och har tydliga mål, framhåller han.

– De flesta av våra uppdrag genomför vi med egen byggpersonal och tillsammans med lokala underentreprenörer. Och det är tack vare alla engagerade medarbetare på ByggConstruct och alla duktiga samarbetspartners, som vi har nått så här långt. Det är tillsammans som vi bygger ett vinnande Uppsala.

Satsar på att bygga hållbart
Något som bidragit till ByggConstructs starka tillväxt, menar Pär, är satsningen på att bygga hållbart.

– Ända sedan vi startade ByggConstruct 1994 har det varit en självklarhet att det vi bygger ska hålla under lång tid. Vi har alltid strävat efter att bygga säkert, med god arbetsmiljö och med stor miljöhänsyn säger Pär.

Årets Företagare i hela Sverige?
I och med denna utmärkelse går Pär vidare till den regionala finalen 10 juni. Och går det bra väntar riksfinalen, där 21 regionala vinnare gör upp om den nationella titeln. Prisutdelningen går av stapeln i oktober i Stockholms stadshus.

 Juryns motivering
”Årets Företagare är en person som genom sitt företagande visar hur ett företag kan bibehåll sin tillväxt trots varierande konjunkturförhållanden. Företaget har en stabil grund, satsar på innovativa tekniker för en hållbar framtid, och har ett ledarskap som tydligt sätter medarbetarna i fokus. På detta sätt har företaget inte bara fått nöjda medarbetare, utan även nöjda kunder och relationer.”

Läs mer på Företagarnas webbplats.