OM OSS

Vi gör som vi säger!

ByggConstruct AB är ett av Upplands större ägarledda byggföretag. Vi är specialiserade på byggservice och byggnationer inom vård, skola och bostäder. Vi renoverar, bygger om, bygger till och bygger nytt.

byggconstruct_2

”Vi gör som vi säger!” Att stå för det vi lovar och göra det inom överenskommen tid, det är kärnan i ByggConstruct.

 

ByggConstruct startade 1994 och under de 25 år vi varit verksamma har vi haft en stabil tillväxt. Anledningen tror vi är enkel: Vi gör som vi säger!

Oavsett om det är byggnader som människor bor i, kulturhistoriskt intressanta byggnader, skolor eller vårdbyggnader med pågående verksamhet, hanterar vi alla våra projekt, stora som små, med samma lyhördhet, kvalitetskänsla och kostnadsmedvetenhet. Och inte minst på överenskommen tid.

ByggConstruct är certifierat inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö enligt BF9K. Vi har stor vana av att arbeta i pågående verksamhet och har hög kompetens gällande utökad samverkan/partnering vid total- och utförandeentreprenad.

Några av våra kunder är Landstingsservice i Uppsala län, Uppsala kommun, HSB, Uppsalahem, Rikshem, Sigtunahem, Enköpings Hyresbostäder, Specialfastigheter, Klövern, Vasakronan.

Idag har ByggConstruct drygt 135 anställda och en omsättning på drygt 700 miljoner kr/år.

ORGANISATION

Snabba forwards och en stark backlinje.

Vi tror på att arbeta med egen anställd personal. Våra yrkesstolta hantverkare och tjänstemän är nyfikna och trivs på jobbet. Våra kunder väljer oss bland annat för vår kompetens, flexibilitet, vårt engagemang och bemötande.

Bild1

På ByggConstruct arbetar cirka 135 medarbetare. De allra flesta är hantverkare. Vi är övertygade om att egen anställd personal har stora fördelar långsiktigt när det gäller kvalitetssäkring, säkrare byggen och bättre arbetsmiljö.

HISTORIA

Två decennier av stark utveckling.

I 25 år har de gotländska rötterna växt sig starka i den Uppländska myllan. ByggConstruct startades 1994 av två unga gotlänningar, Pär Karlsson och Jan Ullberg. Det var lågkonjunktur och det ekonomiska läget var tufft, men de var fast beslutna om att de kunde göra skillnad i byggbranschen.

Många menade att det var ett osäkert vågspel att starta ett byggföretag mitt under en lågkonjunktur. ”Men för att få en drake att lyfta, måste man starta i motvind. Klarar vi det nu, så klarar vi det sen”, resonerade de unga entreprenörerna.

Och ByggConstruct fick luft under vingarna. Redan några år senare utsågs företaget till Årets Nyföretagare. 2008 steg Niclas Löfqvist in som delägare och vice vd, då Jan Ullberg lämnade företaget. Efter Niclas Löfqvists bortgång i oktober 2016, har Stefan Andersson nu tagit över rollen som vice vd.

De senaste fem åren har ByggConstruct haft en mycket stark utveckling. I december 2015 förvärvade ByggConstruct Per Andersson & Son Byggnads AB (PA-Bygg). Idag är ByggConstruct ett av de största byggföretagen i Uppland med drygt 135 anställda och en omsättning på drygt 700 miljoner kr/år.

SPONSRING

Tillsammans bygger vi ett vinnande Uppsala!

Genom att samarbeta med idrottsföreningar och i kultur- och humanitära projekt, bygger vi tillsammans ett vinnande Uppsala.

Storvreta huvudbild

Vi på ByggConstruct vill ta vårt ansvar i att utveckla Uppsala till en hållbarare och attraktivare region att leva och bo i. Nu och i framtiden. Det gör vi genom att ligga i framkant när det gäller att bygga säkert, energieffektivt och med stor miljöhänsyn.

Men för oss som en regional aktör, är det även viktigt för oss att engagera oss i samhället på olika sätt. Vi ser sponsring som ett ömsesidigt samarbete där det finns en vinn-vinn- situation för alla parter.

Att kunna erbjuda möjligheter åt barn och ungdomar och att engagera oss i positiva evenemang och sammanhang, är stimulerande och viktigt.

ByggConstruct samarbetar med idrottsföreningar på alla nivåer. Vi arbetar också med kultur- och humanitära projekt. På så sätt tror vi att vi bygger ett starkare varumärke, blir en attraktivare arbetsgivare – och naturligtvis att våra samarbetspartners också kommer närmare sina drömmar och mål.

Genom att bygga framtiden på ansvar, stolthet och respekt kan vi tillsammans nå hur långt som helst.

CSR

Vi är inte perfekta, men vi har valt väg.

Genom vårt ledningssystem och våra policys har vi ambitionen att göra rätt för oss i alla lägen.

BCF_E-postSignatur-2015

Med en stabil utveckling och egen anställd personal skapar vi arbetstillfällen, genererar skatteintäkter och får samhället och regionen att växa.

Genom ett brett engagemang inom hela företaget och tillsammans med intresseorganisationer engagerar vi oss i branschutbildningar och erbjuder arbetsträning och mentorskap.

I samband med större projekt inom bland annat miljonprogrammet, är vi via sponsringsprojekt aktiva i att skapa en tryggare och säkrare tillvaro och meningsfulla fritidsaktiviteter för områdets barn och ungdomar.

ARBETA HOS OSS

Vill du jobba hos oss. Läs det här först!

ByggConstruct söker ständigt nyfikna och duktiga medarbetare. Är du ambitiös och har ett utpräglat kvalitetsmedvetande, hör av dig till oss.

Alla ska med, CJ

Hela gänget samlat framför London Eye under en medarbetarresa i samband med vårt 20-års jubileum.

 

Du kommer till ett företag som tar väl hand om sina medarbetare och har en företagskultur som präglas av öppenhet, sundhet, och frihet under ansvar.

Vi är BF9K-certifierade (kvalitet, miljö och arbetsmiljö). I vår strävan efter ett så bra slutresultat som möjligt för kunden,  har vi väl dokumenterade policys, arbetsprocesser och manualer som vi arbetar efter.

Dessutom har vi väldigt kul tillsammans!