Stor på stambyten

Johan Eriksson, proffs på badrum

ByggConstruct har sedan starten 1994 arbetat med stambyten och ROT-arbeten i bostadsrättsföreningar och lägenheter i hyresfastigheter. Det kan vara allt från mindre balkongrenoveringar till större förnyelsearbeten av hela bostadsområden. Pågående just nu är bl.a. Brf Häl och Kungsgården i Uppsala samt seniorboendet Kryddgården i Enköping.

Johan Eriksson, en av ByggConstructs alla rutinerade platschefer, har nästan alltid ett flertal stambyten igång samtidigt.

- En av utmaningarna med stambyten är att nästan inget är det andra likt. Men det är dock ett antal saker som är gemensamt. Vi måste alltid säkra en hög kvalitet, ha en minutiös samordning samt arbeta metodiskt och effektivt. Vi arbetar i människors hem och det gäller att vara flexibel, lyhörd och hantera alla boende på bästa möjliga sätt, förklarar Johan Eriksson som ansvarat för att flera tusen våtutrymmen fått en välbehövlig ansiktslyftning.

Nu har Johan bl.a. tre pågående stambyten:

  • I februari startades projekt Stambyte Brf Kungsgården, på Storgatan i Uppsala. Bostadsrättföreningen består av 25 lägenheter samt uthyrningslokal och byggdes 1965. I totalentreprenaden ingår stambyte, ytskikt i kök och våtutrymmen. Entreprenadens värde är ca 5,3 miljoner kronor. Projektet är klart i juli.
  • I augusti startar produktionen av projektet Stambyte Brf. Häl, vilket sedan pågår till december. Bostadsrättsföreningen, med 33 lägenheter och ett antal hyreslokaler, ligger i främre Luthagen intill Fyrisån och är byggt 1960. Förutom byte av stammar är det ombyggnation av wc/badrum inkl. nya ytskikt samt el-renovering. Dessutom ingår en ny kulvert mellan bostadshusen i entreprenaden. Entreprenadens värde är ca 7,5 miljoner kronor.
  • Parallellt med stambytena i centrala Uppsala har Johan ett långtgående stambyte i Enköping, för AB Enköpings Hyresbostäder. Projekt Kryddgården, med 176 seniorboendelägenheter, är ett stambyte med nya ytskikt och elrenovering som pågår ända till februari 2018 och omsätter ca 27 miljoner kronor.

För mer information gällande referensobjekt eller upplägg kontakta:

Pär Karlsson
VD ByggConstruct AB
Tfn: 018-18 68 90