Renovering av studentbostäder

ByggConstruct har renoveringar av två centrala bostadsområden i Uppsala, åt Stiftelsen Östgötagården och V-dala Studentbostäder, med start i början av årsskiftet.

- Det är två jättefina arbeten som är bra komplement till de ibland mycket stora projekten vi har inom våra kärnområden; vård, skola och miljonprogrammets stora bostadsrenoveringar. Att bygga centralt och med hög grad av kvarboende är ofta stora utmaningar, vilket vi är bra på, förklarar Pär Karlsson Vd på ByggConstruct.

Sedan starten 1994 har ByggConstruct varit specialiserade på stamrenoveringar och ombyggnationer av bostäder i de centrala delarna av Uppsala, bl.a. åt bostatsrättsföreningar och större fastighetsägare. Som platschef för projekt Östgötagården och V-dala (se info. nedan) har Peter Ahlström varit.

Projekt Östgötagården
Yta/omfattning: Ombyggnation av drygt 100 studentlägenheter som avser badrum, kök, inkl. elrenovering och ytskikt med kvarboende.
Plats: Nedre Slottsgatan i centrala Uppsala
Tid: Ca 1 år (feb. 2017-feb. 2018)
Belopp: Ca 13 miljoner kronor
Entreprenadsform: Totalentreprenad
Kund: Stiftelsen Östgötagården

Projekt Tak och dörrbyte V-dala
Yta/omfattning: byte av 131 st. lägenhetsdörrar samt ca 400 kvm takrenovering (inkl. papp, läkt, tegelpannor, snörasskydd, blästing och målning av rännor och takkupor).
Plats: Svartmangatan i centrala Uppsala
Tid: feb 2017-aug 2017
Belopp: ca 2,6 miljoner kr
Entreprenadsform: Totalentreprenad
Kund: V-dala Studentbostäder

För mer information gällande ByggConstructs verksamhet kontakta:
Pär Karlsson
Vd ByggConstruct AB
per.karlsson@byggconstruct.se