ByggConstruct och PA-Bygg bildar ny stor byggaktör i Uppland

– Vi vill vara delaktiga och ta större ansvar för Uppsalas utveckling, säger Pär Karlsson, vd för ByggConstruct AB, Niclas Löfqvist, vvd ByggConstruct AB och Stefan Andersson, vd för Per Andersson & Son Byggnads AB.

 

För att möta framtiden, vara mer delaktiga och kunna ta större ansvar för Uppsalas utveckling, har ByggConstruct AB och Per Andersson & Son Byggnads AB (PA-Bygg), två välkända byggföretag på den lokala marknaden i Uppsala, beslutat sig för ett samgående.

PA-Bygg blir ett dotterbolag till ByggConstruct. Successivt kommer PA-Byggs verksamhet att flyttas över och bedrivas inom ByggConstruct. Genom samgåendet får ByggConstruct drygt 120 anställda och en omsättning på cirka 500 miljoner kr/år.

Inriktade på större ROT-projekt

– På många sätt är det här en perfekt lösning. Vi är två lokala byggföretag som genom att gå ihop får större muskler. Vi kan nu vara med och tävla om de stora intressanta ROT-projekten i regionen, inom bland annat vård, skola och bostäder, säger Pär Karlsson, vd för ByggConstruct.

– Genom samgåendet får vi resurser att utveckla organisationen. Vi blir både bredare och starkare. Vi kan bemanna projekten bättre och jobba på ett mer effektivt sätt, fortsätter Pär Karlsson.

Egna anställda medarbetare

På varsitt håll har båda företagen haft samma filosofi, framförallt på en avgörande punkt, den om att ha egna anställda medarbetare. Stefan Andersson förklarar:

– Trenden idag inom branschen är att hyra in personal för olika projekt. Vi däremot är båda övertygade om att egen anställd personal har stora fördelar långsiktigt när det gäller kvalitetssäkring, säkrare byggen och bättre arbetsmiljö.

Ett av de större byggföretagen i regionen

– Dessutom lever vi och verkar i Uppland, och känner ett engagemang och ansvar för Uppsalas utveckling, säger Pär Karlsson. Räknat till antalet anställda medarbetare, blir vi nu faktiskt ett av de större byggföretagen i regionen. Nu planerar vi för framtiden och vi kommer att fortsätta utvecklas. Nästa steg är att vi ska bygga ett nytt gemensamt kontor. Ritningarna ligger redan klara!

Pär Karlsson, vd ByggConstruct AB
Niclas Löfqvist, vvd ByggConstruct AB
Stefan Andersson, vd Per Andersson & Son Byggnads AB

Vill du veta mer kontakta:

Pär Karlsson, vd ByggConstruct AB
Tel: 070-559 65 60
Epost: per.karlsson@byggconstruct.se