Musik till tusen!

ByggConstruct är självklart med på uppskattade skolturnén som Uppsala Gitarrfestival erbjuder skolbarnen runt om i Uppsala och Enköping. Ett av alla syften handlar om det ska bli lättare för barn att komma i kontakt med musik, konst, dans och teater, samt att ”hitta” till Uppsala Kulturskola!

- Vår ambition är att skapa ett attraktivare Uppsala. Kultur- och sportevenemang, däribland Gitarrfestivalen är viktiga för oss som bor här, samt lockar hit besökare. Skolturnén "Skapa Musik Tillsammans" är ett jättefint projekt som fångar upp tjejer och killar till en meningsfull fritid med musik och kultur, förklarar Pär Karlsson, Vd på ByggConstruct.

Genom Gitarrfestivalen arrangeras "work shops" med skolbarnen där bl.a. den argentinske musikpedagogen Matias Zloto leder barnen in i musikens värld. Barnen och lärarna får en riktig energiboost!
Skolturnén pågår under två veckor, 30 september till den 11 oktober, och avslutas med en Grand Final på UKK.

- Tusen barn är målet med årets två veckor långa skolturné "Skapa Musik Tillsammans". Initiativet har varit enormt uppskattat och man märker hur stort sug det finns efter detta, säger festivalchefen Klaus Pontvik. I år erbjuds skolor och fritids i Uppsala och Enköping denna kostnadsfria möjlighet.

För mer information se: https://uppsalagitarrfestival.se/2019-matias-zloto/