Hållbart utvecklingsprojekt med 700 lägenheter i Enköping

ByggConstruct fortsätter med förnyelsearbeten av miljonprogrammets bostadsområden i Enköping. ByggConstruct har renoverat och byggt om i kommunen sedan mitten av 90-talet och ser fram emot det nya partneringprojektet tillsammas med Enköpings Hyresbostäder AB, vilket kommer att pågå in på 2020-talet.

- Vi är mycket stolta över att ha vunnit upphandlingen i hård konkurrens och att få möjligheten att arbeta tillsammans med Enköpings Hyresbostäder i detta partneringprojekt. Enköping är en viktig del av vår marknad och vi har stor erfarenhet av att genomföra entreprenader där, säger Pär Karlsson vd på ByggConstruct.

Tidigare i våras vann ByggConstruct upphandlingen av "Hållbar förnyelse av Romberga i Enköping", vilket är ett stort partneringprojekt tillsammans med Enköpings Hyresbostäder AB. Projektet avser renovering av 700 lägenheter inkl.; energisatsning, lyft av yttre miljö samt ombyggnation av takkonstruktion vid serviceboendet Ljunggården.

Renoveringsnivån inklusive omfattningen av effektiviseringen och optimeringen av lägenheternas och områdets energiförbrukning är något som bestäms under den pågående projekteringen. Likaså huvudtidplanen och upplägget för hela projektet. Beroende på vilken byggtakt projektet får beräknas projektet på ca 3–4 år. Preliminär byggstart planeras till årsskiftet.

ByggConstruct har andra pågående projekt för Enköpings Hyresbostäder samt uppförde nyligen ett kontorskomplex åt PEJOIT samt avslutade bostadsrenoveringar för Riksbyggen 2015.

AB Enköpings Hyresbostäder är kommunens största fastighetsägare med ca 3000 bostäder. Bolagets honnörsord är  Kvalitet, Omtanke, Service och Trygghet. EHB har lägenheter och radhus som ligger både centralt och i ytterområden.

För mer information gällande ByggConstructs verksamhet kontakta:
Pär Karlsson
Vd ByggConstruct AB
per.karlsson@byggconstruct.se