”Alla ska åka skridskor”

”Vår önskan är att alla ska erbjudas chansen att lära sig åka skridskor”. Med milda snöfattiga vintrar och skolgårdar utan skridsko is, har ByggConstruct valt att ta saken i egna händer. Genom bl.a. projekten Skridskokul och Bandykul samarbetar ByggConstruct med föreningarna Sirius Bandy och UNIK Bandy.
Anmälan till Skridskoparaden vid Bandyfesten på söndag för alla som deltagit på Skridskokul under vecka 5, se nedan!

- Alla barn borde få lära sig att simma, cykla och åka skridskor. Men med de milda vintrarna och minskade resurser till att möjliggöra isar vid skolor och idrottsplatser har vi valt att vara med i de två häftiga projekten Skridskokul och Bandykul, inleder Pär Karlsson, Vd på ByggConstruct.

Skridskokul
Skridskokul är ett samverkansprojekt som Sirius Bandy tillsammans med ByggConstruct genomför. Genom detta projekt erbjuds skolor i Uppsala att förlägga friluftsdagar och idrottdagar på Studenternas, där projektet står för inbjudan, projektledning, fri istid, instruktörer, utrustning för de som behöver låna mm. I år är verksamheten kopplad till vecka 5 och ca 500 skolbarn i åldern 6-12 år kommer då vara med. Bl.a. har följande skolor nappat på erbjudandet; Nåntuna, Danmark, Gamla Uppsala, Stenhagen, Jensen m.fl.

- Barnen och lärarna tycker att de är jättekul att få åka på A-plan vid Studenternas med ledare från Sirius bandylag, som har häftiga övningar och värdefulla tips. Många av barnen har aldrig åkt skridskor tidigare. Ta nu på onsdag som exempel när LYSA-enheten, med nyanlända och asylsökande barn, kommer. Det är glädje, fortsätter Pär Karlsson.
För mer infor se: Skridskokul

BandyKul
Sirius, UNIK, Uppsala BOIS och Danmarks IF satsar på de minsta knattarna genom BandyKul, som är namnet på Uppsalas bandyskolor. BandyKul är en av Sveriges bästa bandyskolor, och vänder sig till tjejer och killar mellan 6-9 år. Tyngdpunkten i verksamheten ligger på skridskoåkning och lek. På tisdagar och onsdagar rullar bandybussen fram till skolor och fritids i upptagningsområdena och hämtar upp alla barn för att sedan ta dem Studenternas eller Relitahallen. Ledarna möter upp barnen vid bussen.
För mer info. se: BandyKul

Elitlagen
ByggConstruct är även med och samarbetar med Sirius representationslag i Elitserien och med UNIK i Allsvenskan på olika sätt. Nästa hemmamatch för UNIK är lördag den 6 februari kl. 15.00 och för Sirius den 14 februari kl. 15.00.
Vid båda dessa tillfällen bjuder samarbetspartnerna publiken på fri entré.

Åka skridskor och spela bandy är kul!

Skridskoparaden i samband med Bandyfesten
Alla barn som deltagit på Skridskokul under vecka 5 är välkomna att vara med på Skridskoparaden i samband med Bandyfesten den 14 februari (Alla Hjärtans Dag). Samling kl. 14.15 och "parad" kl. 14.45 (ca). Efter Skridskoparaden bjuds det på saft och bulla. Ta med hela familjen. Gratis entré!
Anmäl och info, via mail: carl.jonsson@byggconstruct.se

Se även:
UNIK Bandy

SIRIUS Bandy