ByggConstruct i tidningen Uppsala Framtid

ByggConstructs arbete med renovering och förnyelse uppmärksammas

Lagom till ByggConstructs 30-årsjubileum publicerades en stort upplagd artikel i Uppsala Nya Tidnings bilaga Uppsala Framtid – En tidning om den växande staden. I tidningen intervjuas ByggConstructs vd Pär Karlsson och bland annat vårt arbete med Uppsala universitets äldsta byggnad uppmärksammas.

Det finns många sätt att bidra till en hållbar utveckling. Ett av de bättre är faktiskt att ta hand om och förbättra det vi redan har. Om detta fokuserar artikeln i Uppsala Framtid på. Renoveringsprojekt är ett av ByggConstructs verkliga specialistområden.

Omsorgsfull renovering och förnyelse

Omsorgsfull renovering och förnyelse i många fall är bättre än att bygga nytt. Att ta tillvara befintliga byggnader, förlänga livslängden och anpassa dem till vår tids krav på miljö, boendestandard, byggkvalitet och stadsplanering, är bra både för miljön och för plånboken.

– Det här är vi riktigt bra på, konstaterar Pär Karlsson ByggConstructs vd i artikeln. det är inte ovanligt att vi kan halvera energiförbrukningen i bostadshus med hjälp av smarta lösningar.

Han betonar att det ofta handlar om komplexa byggprojekt, och nämner t ex totalrenoveringen av Hus 85 och 70 på Akademiska sjukhuset, där byggandet pågick i direkt anslutning till pågående intensivvård.

– Men, vi gillar utmaningar! Det är otroligt inspirerande. Det är en stor drivkraft att utvecklas och hela tiden bli bättre.

Jubileumsfirande i Gustavianum

Ett projekt som fått stor mediauppmärksamhet är renoveringen av Gustavianum, Uppsala universitets museum. Det är universitetets äldsta byggnad uppförd under 1600-talet. I dag inrymmer museet ovärdeliga konstskatter och historiska föremål.

– Extra kul är att vi firade vårt 30-årsjubileum i Gustavianum innan den officiella invigningen. Jag uppmanar alla som är det minsta intresserad av konst, historia eller arkitektur att göra ett besök på Gustavianum. Museet är sedan 24 juni öppet för allmänheten.

 

Om du vill läsa artikeln kan du göra det digitalt här. Sid 12 och 13. Se även annons på sidan 24.

Gör ett besök på Gustavianum

Vill du veta mer om ByggConstructs hållbarhetsarbete, kan du läsa vår Hållbarhetsrapport.