ByggConstruct i media om grönt samhällsbyggande 2024

ByggConstructs arbete för grön omställning uppmärksammas

I 30 år har nu ByggConstruct arbetat med att uppföra, bygga om och rusta upp hus för dagens och morgondagens användning. Vårt sätt att arbeta hållbart uppmärksammas i media, senast i magasinet Grönt Samhällsbyggande.

Det finns många sätt att bidra till en hållbar utveckling. Ett av de bättre är faktiskt att ta hand om och förbättra det vi redan har. Renoveringsprojekt är ett av ByggConstructs verkliga specialistområden.

Omsorgsfull renovering och förnyelse

Faktum är att omsorgsfull renovering och förnyelse i många fall är bättre än att bygga nytt. Att ta tillvara befintliga byggnader, förlänga livslängden och anpassa dem till vår tids krav på miljö, boendestandard, byggkvalitet och stadsplanering, är bra både för miljön och för plånboken.

Två intressanta artiklar 

Vårt bidrag till den gröna omställningen uppmärksammas inte bara hos våra nöjda kunder, utan också i media.

Nyligen kom magasinet Grönt Samhällsbyggande ut, med temat Cirkulärt byggande. Tidningen publicerar två intressanta artiklar om ByggConstruct, en om Projekt Kyrkans hus (sid 42–43) och en om Projekt Brf Kvannen (sid 86–87). Dessutom har vi en annons på sid 27.

Om du vill läsa artiklarna kan du göra det digitalt här.

Vill du veta mer om ByggConstructs hållbarhetsarbete, kan du läsa vår Hållbarhetsrapport.

ByggConstruct i media om grönt samhällsbyggande 2023

2023 uppmärksammade ByggConstructs engagemang när det gäller att bygga hållbart, bl a i ett inslag på SVT Nyheter, där återbruksarbetet och renoveringen av Kyrkans hus i Uppsala var i fokus. Läs även tidigare artikel i Grönt Samhällsbyggande om hur vi arbetar med klimatkalkyler och energieffektivisering (sidan 64-65).