Julgåva 2022 Operation SmileDin julgåva från oss. Ett stort leende!

För ett barn som föds med läpp-käk-gomspalt väntar ofta ett liv som ensam och utstött. En operation kan förändra allt. Därför har vi på ByggConstruct valt att i år ge ett bidrag till Operation Smile. Det är vår julklapp till dig.

Varje år föds 200 000 barn i världen med läpp-, käk- eller gomspalt. Ibland är ansiktsmissbildningarna direkt livshotande och i många fall innebär de ett liv i utanförskap. Operation Smiles uppdrag är att med volontära sjukvårdsinsatser utföra operationer som ger barn och vuxna möjlighet att leva ett värdigt liv.

 

Julgåva 2022 Operation Smile

Några av barnen som kom till Operation Smile i Moçambique hoppade högt av glädje. Foto: Margherita Mirabella

 

Internationell hjälporganisation
Operation Smile är en internationell hjälporganisation som utför säkra, kostnadsfria operationer på barn och vuxna med läpp-, käk- och gomspalt.

Organisationen arbetar i 40 länder, och är helt beroende av medicinska volontärer: plastikkirurger, narkosläkare och annan vårdpersonal från över 60 länder. Tack vare ekonomiska bidrag kan verksamheten fortsätta och hjälpa fler.

Julgåva 2022 Operation Smile

Plastikkirurg Malin Hakelius i Jimma, Etiopien, 2014. Foto: Jörgen Hildebrandt

 

Vår julklapp till dig

Vi på ByggConstruct tycker Operation Smile gör ett fantastiskt arbete med att ge barn och vuxna möjlighet att leva ett värdigt liv. Därför har vi i år valt att ge ett bidrag till organisationen. Det är vår julklapp till dig, en julklapp som som sprider leenden och hopp om en bättre framtid.

En bättre plats att leva och bo i
Vi på ByggConstruct är med och bygger samhället. Samtidigt är vi en del av det. Därför vill vi medverka till att bygga ett hållbarare och rättvisare samhälle. Nu och i framtiden.

Vi önskar dig en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År.
Vännerna på ByggConstruct.

Läs mer om Operation Smiles arbete här.

Läs mer om ByggConstructs hållbarhetsarbete här.