ByggConstruct event Gustavianum 2024

Hjärtligt välkommen till ByggConstructs jubileumskalas!

Vad kul att du vill vara med och fira ByggConstructs 30-årsjubileum! Vi hoppas att vi får ett trevligt kalas tillsammans. Här är dagens program.

Tänk vad tiden går! Det har redan gått 30 år sedan en ung gotlänning steg i land på fastlandet och startade det som skulle bli ett av regionens största ägarledda byggföretag – ByggConstruct. Att vi har en rolig historia, men framförallt en spännande framtid, det kan han och alla vi andra byggconstructare berätta mer om.

Men inte bara det. Idag firar vi också att vi är klara med renoveringen av Gustavianum, en av Uppsalas mest kända byggnader, vars renovering inleddes 2019. Det är historiskt. Under ditt besök kommer du att få ta del av några av alla fantastiska berättelser som byggnaden har att berätta.

Vi har ett digert program. Det blir musik, seminarier, frågesport och inte minst god mat och dryck.

Ha det så kul!

PROGRAM LÖRDAG AVGÅNG 1

12.00 Dörrarna till historien öppnas. Mingel. (I garderoben finns det ett antal klädhängare och låsbara skåp)
Trapphuset

12.15 Pär Karlsson och Stefan Andersson hälsar välkommen. Musik med AKO.
Trapphuset

12.40 Miniseminarium ”Gustavianum; Byggnaden, utställningarna och renoveringen”
Auditorium Minus (plan 1)

12.40 (till ca 14.40) Buffé serveras
Konsthallen (plan 2)

12.40 (till ca 14.40) Rundvandring i museum och tipsrunda. För att svara på frågorna, ladda ner appen Tipsrundan i din smartphone. Se även info  nedan.
Plan 1 och 2

13.15 AKO underhåller barn och föräldrar med historiens bästa sånger
Auditorium Minus (plan 1)

14.00 Miniseminarium med Gunnar Söderström: ”Bygg din egen historia”
Anatomiska teatern (plan 4)

14.45 Grand Final! Intervju med Pär och Stefan. Musik med Afrokören och Wilhelm Fredlund
Trapphuset

Notera: Resp. miniseminarium/aktivitet pågår i ca 25 minuter. Det är begränsat med platser i dessa salar. Först till kvarn!

Bli guidad och gå tipsrundan. Finfina priser!

Gnugga geniknölarna och prova lyckan genom att gå vår tipsrunda. Du kan vinna toppenfina priser. Börja med att ladda ner appen som heter, ja, Tipsrundan, i din smartphone. Skriv sedan in koden: BBW422 och svara på frågorna direkt i din mobil. Lycka till!

ByggConstruct event Gustavianum 2024

Buffémeny

– Gremolatabakad lammrostbiff, rostade oliver och olivolja, sotad vårlök (Övriga ingr. vitlök, persilja, citron, tomater, ruccola)

– Kryddstekt kycklingfilé med lime-persiljeemulsion, sauterade pumpafrön och salladskål med olivolja och honung (Övriga ingr: rapsolja, ägg, senap, vinäger)

– Sallad på sotad laxfilé med dillcitron-philadelphia, morot och purjo med lökolja (Övriga ingr: rapsolja, socker, vinäger)

– Färskpotatissallad med sockerärtor, kapris och picklad rödlök (Övriga ingr:vinäger, rapsolja, senap)

– Melonsallad med fetaost, gulbeta, sojabönor, gräslök och mynta (Övriga ingr: balsamvinäger, olivolja, rapsolja)

– För barnen finns kyckling och korvspett med tillbehör

– Smör och nygräddat Levainbröd (Övriga ingr: Smör-mjölk)

Notera: Tänk på att all förtäring av mat och dryck sker i trapphuset. Det är inte tillåtet att ta med dryck och mat i salarna. Vänligen respektera detta.

ByggConstruct event Gustavianum 2024

Gustavianum har en spännande historia att berätta

Mumier från Egypten, romerska och grekiska samlingar, arkeologiska fynd från Vikingatiden, ovärderliga konstverk och mycket annat. Uppsala universitetsmuseum, ansvarar för många unika föremål. Alla dessa historiska samlingar måste vårdas och visas med omsorg.

I varje sal finns det guider som ger dig den spännande historien.

ByggConstruct har i nära samarbete med Statens fastighetsverk och Uppsala universitet renoverat Gustavianum under två år. Nu är vi klara.

Syftet med renoveringen av Gustavianum, har bland annat varit att varsamt förbättra inomhusmiljön, så att de historiska föremålen får det bättre. Även kommande generationer ska ju få ta del av berättelserna om vår spännande historia.

30 år av hållbart byggande

ByggConstruct är ett av Upplands och Västmanlands läns större ägarledda byggföretag.

Vi startade 1994 och i tre decennier har vi nu arbetat med att uppföra, bygga om och rusta upp hus för dagens och morgondagens användning. Från varsamma renoveringar av kulturbyggnader till förnyelse av miljonprogrammets bostäder och större verksamhetsanpassningar för kontor, laboratorier och sjukhusmiljöer. Vi har starkt fokus på återbruk, klimatsmarta och energieffektiva lösningar.

Idag har vi en omsättning på ca 1 miljard kronor och är ca 200 egna anställda som bygger ansvarsfullt och hållbart samtidigt som vi har roligt när vi gör det.

I år fyller vi 30 år. Hipp, hipp, hurra!

ByggConstruct event Gustavianum 2024